Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Traumaterapiakeskuksen blogi

Miten voisimme auttaa traumatisoituneen puolisoa?

Share |

Torstai 4.6.2020 klo 19:06 - Petteri Mankila, psykoterapeutti


Vakava ja varhainen traumatisoituminen on yhäkin huonosti tunnistettu ja monella tavalla piilossa oleva ongelma. Terveydenhuollossa ja sosiaalipalveluissa tulisi lisätä osaamista tämän kompleksisen ongelman havaitsemiseksi ja opiskella traumatisoituneen asiakkaan kohtaamista.

Se, että ongelma tunnistetaan ei vielä kuitenkaan riitä. Traumatisoitunut henkilö pelkää puolisonsa ja perheensä menettämistä. Tärkeintä olisi saada rakennettua riittävän turvallinen hoitosuhde traumatisoituneeseen. Tämä mahdollistaisi traumatisoituneen puolison (myös lasten) huomioimisen hoidossa. Jos puolisoa tai perhettä otetaan hoitoon mukaan ilman riittävän hyvää hoitosuhdetta, ajautuu yhteistyö usein karikolle.


Kommentit

4.6.2020 21:43  Terhi Mäkinen

Erittäin tärkeä näkökulma, itse lastenpsykiatrialla toimiessani pohdin paljon, kuinka ja missä perheitä ja puolisoita voitaisiin ottaa riittävästi huomioon ja mukaan hoitoon. Lastenpsykiatrialla tarve tulee usein nähdyksi, mutta organisaatiosta lähtevät rajoitukset sekä traumatisoituneen vanhemman uupumus tai epäluottamus sitoutua omaan, uuteen hoitokontaktiin haastavat avun saavuttamista.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini